لوله اسپیرال که به لولههای سایز بزرگ گفته میشود یکی از انواع لولههای درزدار یا درز جوش میباشد که عمدتا در صنایع مختلف آب رسانی و جدار چاه مورد استفاده قرار میگیرد.
این لولههای فولادی با روش اسپیرال تولید میشوند برهمین اساس به لولههای اسپیرال معروف هستند و با همین نام شناخته شده اند.
برای ساخت این نوع لولهها ورق فولادی با ضخامتهای مختلف به روش مارپیچ تهیه میشوند. این لولهها در سایزهای متفاوت از ۵ اینچ تا ۱۲۰ اینچ تولید میشوند. گاهی لولههای اسپیرال که در پروسه تولید و ساخت آنها مشکلی پیش میآید و دچار خرابی یا نشتی میشوند از آنها به عنوان پایه سازههای فولادی دیگر استفاده میشود و از این لولهها با نام لولههای صنعتی یاد میشود.
لولههای صنعتی : یعنی لولههای که قرار نیست درون آنها سیال یا گازی جریان داشته باشد از اینرو نیاز به ازمایش و تست برای چک کردن نشتی و آب بندی وجود ندارد به این لولهها لولهای غیره تست یا صنعتی می گویند.
فرم دهی لوله اسپیرال
روش ساخت لوله اسپیرال
تولید لوله فولادی به روش اسپیرال یکی از روشهای متداول و استاندارد تولید لولههای فولادی در جهان است.
در این روش تولید لولههای فولادی، ورقهای فولادی با گذشتن از یک سری غلتکها به شکل استوانه و لوله با درزی حلزونی یا اسپیرال در خواهند آمد.
در این نوع لولهها برخلاف لولهٔ درزدار درز مستقیم که قطر لوله بستگی به پهنای ورق دارد، در این روش ساخت اندازه قطر لوله با تغییر زاویهٔ تغذیهٔ اولیهٔ ورق فولادی تغییر خواهد نمود.
با تغییر زاویهٔ تغذیه دستگاه سازنده، لوله با قطرهای مختلف تولید میشود، در حالی که در روش تولیدی درز مستقیم باید کل قالبهای خط تولید تعویض شوند برای ساخت لولههای با سایز بندیهای مختلف.
از این رو در روش تولید لوله فولادی اسپیرال، لولهها با قطرهای مختلف را میتوان با هزینهٔ ساخت کمتری نسبت به لولههای درز مستقیم تولید کرد.
لولههای اسپیرال با دو روش یک مرحلهای و دو مرحلهای تولید میشوند:
۱- لوله ی اسپیرال یک مرحله ای:
تولید لوله اسپیرال با این روش یکی از متداول ترین روش های تولید لوله در جهان و اولین شیوه تولید لوله های اسپیرال است . مراحل تولید لوله در طی این روش عبارتند از:
آماده سازی ورق
در مرحلۀ آماده سازی ورق فولادی ، سر ورق ها بعد از لول شدن به یکدیگر جوش داده می شوند و لبۀ ورق ها پخ زده شده و صاف می شود .
شکل دهی ورق
اگرفرایند شکل دهی ورق فولادی را کامل انجام دهند باید لبۀ ورقه ها پیش خم شود تا مانع از ایجاد برآمدگی و ناهمواری غیر قابل پرس شود.
جوشکاری زیرپودری داخل و خارج:
جهت انجام عملیات جوشکاری درز اسپیرال، ابتدا درز داخلی لوله با قرار گرفتن در موقعیت ساعت ۶ توسط دستگاه جوش زیرپودری که به صورت اتوماتیک انجام می شود جوش داده خواهد شد.
درز خارجی لوله نیزبا قرارگیری در موقعیت ساعت ۱۲ جوش داده خواهد شد .لازم به ذکر است که تنظیم مشعل جوشکاری به صورت خودکار انجام می گیرد .
پس از انجام عملیات جوشکاری درز، لوله در متراژهای مد نظر برش خورده و به مراحل بعدی خط تولید منتقل خواهد شد .سرعت تولید لوله اسپیرال با این روش به سرعت جوشکاری زیرپودری بستگی دارد.
سرعت جوشکاری زیرپودری لوله در حدود یک متر الی دو و نیم متر بر دقیقه است، که گاهی سرعت جوشکاری تا ۳ متر بر دقیقه هم می رسد.
از آنجایی که سرعت جوشکاری زیرپودری کم و محدود است، و سرعت تولید اسپیرال به سرعت جوشکاری وابسته است ، سرعت تولید در این روش کند است.
۲- لوله ی اسپیرال دو مرحله ای:
تولید لوله اسپیرال به شیوه دو مرحله ای همانند روش ساخت یک مرحله ای است، با این تفاوت که در این روش در حین عملیات شکل دهی ورق، درزلوله بوسیلۀ GMAW جوشکاری و به هم متصل می شود.
این جوش پالس ریشه ساخت را تشکیل می دهد. در مراحل بعدی فرایند، درز از داخل و خارج چند دستگاه جوش زیرپودری پر می شود. این فرایند تولیدچهار مرحلۀ اساسی دارد :
آماده سازی ورق
شکل دهی ورق
جوش با GMAW
جوش زیرپودری داخلی وخارجی.
مزایای روش دو مرحله ای نسبت به تک مرحله ای علاوه بر راندمان تولید بالا به دلیل شکل دهی سریع ورق فولادی ، یک مزیت تکنیکی به لحاظ جدا بودن مرحلۀ شکل دهی و جوش نهایی از یکدیگر وجود دارد. در ایستگاه شکل دهی ورق در حین عملیات شکل دهی پای ریشه با روش GMAW جوش داده می شود.
کاربرد لوله اسپیرال
لوله های اسپیرال یا سایز بزرگ کاربردهای متنوع و زیادی در صنایع مختلف دارد .
مجموعه لوله 24 سعی دارد لوله اسپیرال را با بهترین کیفیت و کم ترین قیمت برای تقاضاکنندگان تامین کند
برخی از کاربردهای لوله اسپیرال عبارتند از :
-
استفاده در خطوط آبیاری های تحت فشار
-
استفاده درخطوط انتقال مواد نفتی
-
نصب در سیستم های زهکشی و آب رسانی
-
به عنوان لوله های انتقال آب و فاضلاب شهر و روستایی
-
نصب در شبکه های جمع آوری فاضلاب های خانگی، کشاورزی و صنعتی
-
استفاده و کاربرد در امور مربوط به گازرسانی
-
ساخت خطوط انتقال گاز هایی چون مونوکسید کربن
-
شمع کوبی دریایی
دیدگاه خود را بنویسید